Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΥΜΑ ποίηση Κώστας Πάτσης

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΣΗΣ

ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΥΜΑ

Ποίηση, ISBΝ: 978-960-9441-20-9, διάστ. 17Χ24, σελ. 48, τιμή 6,00 €

Τιττυβίζω τέρψη συσσώρευση

Οι πόρτες ανοίγουν φτερά σε έκσταση

Γεύση διαμπερής

τ’ ανήφορου μιας διδασκαλίας

Τιττυβίζω τέρψη συσσώρευση

Νερό στο κύμα. Το νερό της γης και το κύμα της θάλασσας. Η στεριά στη θάλασσα ή πάνω στη κυματιστή θάλασσα, υγρή στεριά… ή… πάντως με τρεις κινήσεις, θα μπορούσε και περισσότερες, η κίνηση περιέχει την κίνηση και οδηγεί στην κίνηση –την επόμενη κίνηση.

Πρώτη κίνηση: ο ποιητής και οι άλλοι που τακτοποιούν, μένουν ανεξιχνίαστοι, κρυφοί, κάθονται σε μια πολυθρόνα κι ανοιγοκλείνουν το στόμα.

Δεύτερη κίνηση: Ο ποιητής και η εγκυμοσύνη, το ταξίδι, ο εαυτός σε δυο όψεις, το κλειδί που ανοίγει το χώρο, η αναζήτηση στο χρόνο της άλλης φύσης του χρόνου.

Τρίτη κίνηση: ο ποιητής έξω και μέσα σε όλα, τραβιέται το πέπλο ανοίγει τα μάτια τέσσερις καμπύλες και τέσσερα φτερά. Και ένα επίμετρο. Τι; Τιττυβίζω τέρψη συσσώρευση – έτσι απλά τρεις λέξεις για ένα βαθύ τραγούδι στο κύμα της θάλασσας…

Ο Κώστας Πάτσης γεννήθηκε στη Νίκαια. Σπουδές μουσικής και κινηματογράφου. Στη λογοτεχνία εμφανίζεται το 1999. Μεταφράσεις ποιημάτων του έχουν γίνει στα βουλγαρικά. Άλλα βιβλία του: 32+μία φορές έρωτα,Μανδραγόρας (1999), Ύπνος παράθυρα ταχύτητα φως, Μανδραγόρας (2001), Εγώ χωρίς άρθρο, Μανδραγόρας (2002), Άνεμοι νεύματα συμφιλίωσης,Μανδραγόρας (2002), Residents Το όρθιο μάτι, Μανδραγόρας (2003), Ο Βερνάρδος στο σεξ, Μανδραγόρας (2005), Μαύρο, τέσσερις συνθέσεις και ο σωσίας μου, Ταξιδευτής (2010).

Δεν υπάρχουν σχόλια: