Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΖΟΥΚΑ




Το περιοδικό και οι εκδόσεις Φαρφουλάς διοργανώνουν μια βραδιά στην μνήμη του Αλέκου Ζούκα (1956-2012) την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013, στις 8.30 μ.μ., στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο NOSOTROS, Θεμιστοκλέους 66, Εξάρχεια.
Θα μιλήσουν οι  Νίκος Διονυσόπουλος, Θανάσης Ζαχαρόπουλος, Πέτρος Μανταίος  και Δέσποινα Πανακλερίδου. Θα συντονίσει ο Διαμαντής Καράβολας  των εκδόσεων Φαρφουλάς.

Ο Αλέκος Ζούκας γεννήθηκε στο Μεσσενικόλα Καρδίτσας. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αλλά στη ζωή του ασχολήθηκε με την τέχνη και το λόγο.
Εργάστηκε επί σειρά ετών ως συντάκτης , σχολιαστής και αρθρογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά της Αθήνας και της Λάρισας. Υπήρξε Διευθυντής προγράμματος στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Λάρισας. Δημιούργησε τις εκδόσεις «έλλα» όπου εκδόθηκαν βιβλία που αφορούν την τοπική ιστορία και τον πολιτισμό καθώς και οικοτουριστικούς οδηγούς της Πίνδου. Υπήρξε ερευνητής και κειμενογράφος σε σειρές ντοκυμαντέρ για την δημόσια τηλεόραση. Το τελευταίο διάστημα εργαζόταν ως παραγωγός στην Ε.Ρ.Α.
Διηγήματα και κείμενά του έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό Φαρφουλάς απ’ όπου εξέδωσε το τελευταίο του βιβλίο Στην Χίο με τον Anatol de Meibohm.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: